Kakvu kuću želite za sebe?

Pre nego što se uhvatite u koštac sa izgradnjom nove, moderne kuće, želimo da vam ukažemo na neke detalje s kojima treba da se upoznate.

Eksetrijer jedne moderne kuće može da nas privuče svojom odmerenošću i elegancijom, ali moramo biti spremni na to da treba uložiti mnogo tuda u završni dizajnerski projekat.

Pre svega, dobro osmislite kakvu fasadu želite za svoj dom. Danas nije nimalo neobično iskombinovati nekoliko završnih stilova koji će dati konačni izgled vašoj kući iz snova. To će dosta zavisiti i od toga da li biste želeli da se novi objekat što bolje utopi u okruženje ili, naprotiv, da se izdvaja iz celine.

Zatim, pažljivo odaberite građevinski i završni materijal i prilagodite ga svom projektu. Svakom elementu treba precizno odrediti estetsku funkciju kako bi se što bolje uklopio u celokupnu ideju.

Na kraju, podjednako je za sam izgled kuće važan odabir boja i dekoracija. Razmislite da li će vaš dom biti u sklopu dizajnerskog plana s drugim objektima ili ne. Takođe, pored okolnih zgrada i objekata, uzmite u obzir i orijentaciju same kuće.

Unutrašnjost, ali i spoljašnjost kuće je važno oplemeniti novim biljkama, ali se isto tako možete odvažiti na izradu zelenog krova ili zelenog zida, koji će služiti ne samo kao poseban ukras novog objekta, već i kao poseban izolacioni sloj.