U aprilu je Beogradu održan Međunarodni sajam građevinarstva gde je kompanija Živeti sa biljkama predstavila svoj novi proizvod: kasete za zeleni krov BioPixel.

Zeleni krov našeg štanda, privukao je veliku pažnju posetilaca, kako učenika i studenata, tako i inženjera i profesora Šumarskog, Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta.

Utisci stručne javnosti koja je imala dodir sa našim proizvodom su apsolutno pozitivni što nam čini svojevrsno priznanje za rad i inovaciju na polju održivog razvoja u građevinskoj industriji.

Zeleni krovovi nove generacije

BioPixel je svojevrsno rešenje za poluintenzivni i ekstenzivni zeleni krov koje pruža mogućnost trenutnog efekta, ozelenjene površine  nakon čijeg postavljanja ne ostaju tragovi spajanja kaseta.

Specifičnost zelenog krova Biopixel je i to što može prihvatiti značajnu količinu padavinskih voda čime se smajuje navala vode na kišnu kanalizaciju a voda koja se zadržava u panelu, delom biva iskorišćena od strane biljaka dok jedan deo isparavanjem troši toplotnu energiju sunca čime se smajuje zagrevanje krovne konstrukcije objekta.
Voda koja se drenira kroz BioPixel, otiče lagano, satima nakon prestanka padavina.

Zeleni krov BioPixel podiže energetsku efikasnost objekta, bolje od bilo kog drugog materijala.

Više o BioPixelu možete pročitati ovde: https://www.zelenikrov.rs/kasetni-zeleni-krov/